Alege viata!

Libertatea de a alege. Asta este cel mai tare cadou pe care ni l-a dat Tata Mare. Ok, ne-a trasat si o groaza de reguli, dar ne-a lasat sa alegem. Sau, mai bine zis, sa experimentam. Sa traim, sa invatam…sa crestem. Sa fim co-creatori ai propriilor vieti.

Imi amintesc ca cel mai bine functioneaza cu baietelul meu Jesse, atunci cand imi doresc sa faca ceva, sa-i dau optiuni, sa ii explic ce se intampla daca face in vreun fel sau altul, si sa il las sa aleaga. Si, da, intotdeauna alege perfect. Nu perfectul meu, ci perfectul lui. Ce e cel mai bine pentru el. Si, ghici ce…nu greseste niciodata!

Desi nu o vedem intotdeauna, acest liber-arbitru functioneaza “la secunda” si este baza tuturor legilor ce guverneaza acest Univers. Este punctul de intalnire al pregatirii din trecut (ceea ce am trait) pentru ceea ce urmeaza sa devenim. E mai greu cand ne este greu, dar asta inseamna sa experimentam. Constiente sau nu, alegerile noastre transformate in trairile noastre duc spre ceva. Spre noi insine. Spre viata noastra. Spre ceea ce inseamna sa fim noi. Unici si, poate cu noroc, autentici.

Suntem la final de an, la timp de analiza si planuri de viitor. Dar viitorul incepe azi. Cu o alegere! Alege azi pentru tine! Constient ca tu ai controlul, primit cadou de la Univers, si ca doar tu esti responsabil sa alegi ….propria persoana. Propria viata. Alege-te pe tine! Alege viata!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *