O cafea, va rog!

fb_img_1456905342994Se spune ca o grupa de absolventi, toti bine ancorati in business si cu cariere de succes, au venit in vizita la vechiul lor profesor de la universitate. Dupa putin timp, conversatia s-a transformat intr-o serie de plangeri despre stresul de la munca si din viata cotidiana. Profesorul s-a oferit sa ii serveasca cu o cafea, a mers in bucatarie si s-a intors cu un bol mare de cafea…si cu mai multe cani: de portelan, de plastic, de carton, de cristal. Unele erau scumpe, altele rafinate, iar unele simple si neinsemnate. Si apoi i-a indemnat sa isi toarne fiecare cafea.

Dupa ce toti au avut o cana de cafea in mana, profesorul le-a spus:

– Daca ati observat, canile frumoase si sclipitoare au fost luate, iar cele simple si ieftine au ramas pe tava. Este normal sa vreti tot ce e mai bun in viata pentru voi, dar asta este si sursa stresului si problemelor voastre. Stiti ca acea cana in sine nu aduce nici o valoare in plus cafelei ce se afla inauntru. In majoritatea cazurilor, doar face cafeaua mai scumpa, iar in unele cazuri chiar ascunde ceea ce beti. Ceea ce ati dorit toti cu adevarat a fost cafeaua si, totusi, ati ales in mod constient cele mai frumoase cani. Iar apoi v-ati si uitat cu interes la canile celorlalti.

– Acum ganditi-va la asta: viata este cafeaua. Joburile, functiile, banii, pozitia in societate sunt canile. Ele sunt doar unelte care ne ajuta sa sustinem viata, iar tipul de cana pe care o avem nu o definesc si nici nu schimba calitatea vietii pe care o traim. Iar, uneori, cand ne concentram prea mult pe cana ce o avem in mana, nu mai reusim sa ne bucuram de cafea.

Astazi este Ziua Internationala a Cafelei….sau cel putin azi se sarbatoreste la noi. Va doresc sa nu va mai uitati la cani. Savurati cafeaua! Pentru ca nu e important sa ai neaparat totul, ci e mai important sa te bucuri de ceea ce ai. Sa traiesti simplu si frumos, sa fii bun si sa iubesti cu generozitate.

O cafea, va rog! Lunga cu lapte…si plina de viata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *