Deconecteaza-te!

Stau la o cafea si astept sa treaca timpul sa merg sa il iau pe Jesse de la scoala. Stau si postez un anunt de vanzare pe diferite grupuri de pe Facebook. La un moment dat ridic ochii. Vad zece mese ocupate in cafenea. Ma uit putin la oameni si vad realitatea trista a vietii. O realitate pe care nu o mai constientizam. La o masa, patru oameni cu cafeaua in fata si cu ochii in telefoane. La alta masa, doi oameni din care unul vorbeste iar celalalt asculta uitandu-se in telefon. La alta masa, un tip priveste in gol, dupa care ridica telefonul si se pierde in lumea virtuala. Alta masa, o tableta si o apa. Toti conectati la un gadget, mai putin la oamenii cu care stau la masa.

Traim o vreme pe care ne-am dorit-o si am creat-o ca atare. Ne-am dorit tehnologie, viteza, conectivitate. Dar am uitat sa traim in realitate. Sa traim adevarat. Fara wi-fi, date, mailuri, remindere. Doar in prezent, bucurandu-ne de moment. De intalnirea de la cafea, de joaca in parc cu copiii, de un film vazut in liniste cu familia, de cina cu povesti despre ziua ce a trecut.

Si eu sunt tehnologizat pana peste cap. Si eu sunt cu ochii in telefon foarte des. Mai des se pare decat sunt cu urechea. De parca am uitat ca l-am luat sa pot vorbi cu oamenii. E adevarat, ma ajuta de multe ori. Pentru ca e rapid, pentru ca distantele nu se mai pun. Pentru ca rezolv multe folosindu-l. Numai ca, si eu, ma trezesc traind prea mult in ecran si nu in realitate. Azi nici macar nu am vazut cerul. Am si uitat sa ma uit ca vine primavara si ca unii copaci sunt spectaculos de frumosi. Si poate peste o saptamana nu mai sunt asa.

Cred ca e timpul sa mai pun telefonul in buzunar. Sa ma mai deconectez ca sa ma pot reconecta cu viata mea. Cu ceea ce are valoare cu adevarat. Sa o traiesc putin mai nevirtual. Pentru ca momentele trec, viata trece si, la final, raman cu telefonul. Si, vorba aia, nu prea imi tine de cald. Nu imi zambeste si nici nu se bucura ca ma vede. Imi spune doar ca ii moare bateria.

Tu cata baterie mai ai la viata ta? Deconecteaza-te! Macar din cand in cand. Si reconecteaza-te! Viata e mai frumoasa in afara ecranului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *